Med tulip&tatamo i kofferten

Langhelg i Berlin og dårlig tid til pakking! Ikke tid til å tenke på hva som passer sammen av bukser, skjørt og overdeler. Hvorfor ikke ta med bare det jeg liker best å gå i , tenkte jeg – nemlig kjoler! I kofferten havnet det derfor det mest nødvendige og kjoler for enhver anledning!

Berlinerne spiser frokost på kafé i helgene – lenge. Vi fant den herlige, avslappede kaféen Standbad Mitte i nærheten av hotellet og det var helt tilfeldig at kjolen passet til fargen på møblene 🙂

Frokost på kafé i forklekjole i pastellFrokost kafé

Berlin er en stor by! Kjøp dagskort og ta U-bahn og S-bahn. Enkelt, effektivt og deilig å hvile føttene litt innimellom. Har du leid sykkel, kan du ta den med på banen. Ta fram kameraet mens du venter. Det er alltid et motiv i nærheten.  Den behagelige jersey-kjolen i sort/hvitt med bokstaver var en perfekt Berlinkjole.

Eastside Gallery med grafittikunst på muren er et «must». Den ermløse prikkekjolen med sorte tights og sorte sandaler var perfekt i det varme deilige været.

Etter Eastside Gallery anbefaler jeg å gå over broen Oberbaumbrücke til Kreuzberg. Ta en kaffe på kule Café San Remo. Rett i nærheten suser det gule S-bahntoget forbi på sitt jernfundament noen meter over bakken og det er bare å puste ut og kjenne på Berlinstemningen.

Kjole med prikker og orange på Café San Remo

Berlin er en by med masse historie og en by som er i endring. Det bygges nye, moderne luksusboliger rett ved siden av okkuperte hus og taggede murer. Den flere år gamle sorte monsterkjolen med røde kanter følte seg umiddelbart hjemme i Berlin. Og med nye, gule platåsandaler måtte til og med monsteret smile!

Berlin har masse hyggelige og spennede restauranter. Velg tradisjonell tysk mat på Sophieneck i Sophien Str. Eller nyt at Berlin er en internasjonal by hvor du finner mat fra alle verdenshjørner og hvor du gjerne kan kommunisere med kelnerne på en blanding av tysk, engelsk og for eksempel italiensk. Når sola skinner er limegrønt en fantastisk farge! – og jammen fant jeg ikke en stol i samme farge utenfor en butikk 🙂

Klar for middag i limegrønn kjole

I Berlin kan du finne alt av luksusvarer, kjedebutikker og konseptbutikker. Men det hyggligste er å rusle i småbutikkene i sjarmerende Kastanienalle i Prentzlauer Berg. I helgene finner du byens beste loppemarked i Mauer Park i samme bydel. Har du et skarpt blikk og sansen for å prute kan du gjøre et god kjøp. Hvis ikke kan du bare nyte markedsfølelsen og kjøpe gule plasøreringer til 2 euro bare for gøy!

I Veteranen str fant jeg butikken Frau Tulpe (Fru Tulipan) full med soff, bånd og knapper. Her skulle Line og Katarina vært! Jeg måtte bare kjøpe med noen meter bånd og noen knapper hjem til dem. Kanskje dukker de opp på noen av de fantastiske kjolene de tryller fram?

Butikken Frau Tulpe

På tide å rekke toget hjem i stipete tunika og tights. Det gjør ingenting at det er regn i lufta og litt kaldt når man likevel skal tilbringe noen timer på toget. Den behagelige stripete fra i fjor er et trofast reisfølge!

jerseykjole med striper

Reklamer

En kommentar om “Med tulip&tatamo i kofferten

  1. WOW! Fikk hvertfall ikke mindre lyst til å dra til Berlin etter dette innlegget! Mulig med litt færre kjoler som matcher byen i min koffert da, men… Morsomt og inspirerende innlegg og bilder!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s