Stockholm i november

En torsdag i november er det helt perfekt å ta morgentoget til Stockholm. Du slipper maset på flyplassen og reiser miljøvennlig!

Morgentog til Stockholm
Ta morgentoget til Stockholm!

Stockholm har mange vakre områder og er samtidig en utrolig hyggelig by hvis men går litt utenfor Sergelstorg og Drottninggatan.

Det lille designhotellet på Skeppsholmen anbefales hvis man skal spandere det lille ekstra! Det ligger utrolig vakkert og stille til, har fine rom og deilig frokost. Jeg anbefaler også å spise middag på hotellets resataurant en kveld. Ikke billig, men nydelig mat og en hyggelig, avslappet atmosfære med god service uten å være hveken stivt eller masete.

I solveggen i kjole fra tulip&tatamo
Morgenkaffe i solveggen utenfor hotellet (litt trøtt)
Skeppsholmen i november
Skeppsholmen i november

Pass på å gå en tur rundt Skeppsholmen og Kastellholmen hvis været er bra og et besøk på Moderna museet gir alltid inspirasjon!

Utenfor Moderna museet
Utenfor Moderna museet på Skeppsholmen

Et annet museum som anbefales er Fotografiska. Her er det alltid spennede utstillinger og kafeen har en fantastisk utsikt over til Skeppsholmen.

Stockholm
Utsikt fra Fotografiske over mot Skeppsholmen

Fotografiska ligger på Söder som er min favorittbydel i Stockholm. Området rundt Bondegatan er et Grünerløkka-lignede strøk med små butikker og kafeer. Joda det er blitt litt hipt der også, men det får man tåle 😉

Götgatan strekker seg gjennom hele Söder og rommer alt mulig. En bred gate i sør med masse trafikk. I nordenden er den mer sjarmerende, selv om du må regne med å gå i kø lørdag formiddag. Sving av fra Götgatan og gå ned St. Paulsgatan. Ta en kaffe på kaffebaren «Kaffe». Du får en enkel espresso til 10 kroner og en helt ok toast med kantareller til 35 kroner. Småkakene anbefales også. Ellers er det kaffe som gjelder og det brukes ikke ressurser på jåleri!

Kaffe på "Kaffe"

Litt ned i gata ligger stoffbutikken «Tygverket». Et utrolig bra utvalg av stoffer! Også dette en ujålete butikk hvor du kan bruke lang tid blant stoffrullene.

Stoffbutikken Tygverket
Godt utvalg i stoff hos Tygverket

Nå må du skrå over gaten til garnbutikken «Litet nystan». Også her må du sette av tid og virkelig kose deg! Hvis du liker å stikke eller hekle, er dette stedet for å finne spennende garn! Garn er heldigvis lett og du får alltid dyttet ned et par ekstra nøster langs kanten i kofferten!Jeg fikk med meg garn i både silke, ull og angora.

Litet nystan

Fortsett videre bort til Mariatorget og videre derfra til alle Vintagebutikkene rundt Zinkensdamm. Men det skriver jeg mer om en annen gang…

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s