Lussekatter

Jeg liker alle typer katter – også Lussekatter! Varme lussekatter med meierismør og en kopp te er en vidunderlig ettermiddagsluksus! Og dagen før Lucia er dagen da Lusskattene skal i ovnen. Som all annen gjærdeig liker den å heve på et lunt sted og du må bruke ekte safran! Jeg kjøper alltid safran i en av grønnsaksbutikkene i Torggata eller på Grünerløkka.

Her er oppskriften jeg bruker:

200 gr smør
5 dl melk

varmes til 37 grader C.
Bland inn
1 gr safran (knust i morter med en sukkerbit)

50 gr gjær blandes med
1 dl sukker og en liten klype salt i en bolle
Hell over melkeblandingen litt over halvparten av melkeblandingen
Tilsett 2 egg godt pisket
og bland inn knapt 1 kg hvetemel
og 1 dl rosiner vekselsvis med resten av melken

Pass på at deigen ikke blir for tung
Bruk heller litt for lite mel enn for mye. Deigen skal være litt klissete.
Du må også bruke litt mel når du skal rulle ut deigen.

Hev deigen i ca 1 time

Del deigen i 32 biter
Rull ut og snurr Lussekatter

Pensle med pisket egg og pynt med rosiner. Strø eventuelt litt sukker på toppen.

Hev ca et kvarter og stekes som boller

Lussekatter med safran

Deilige lussekatter

Jeg lurer forresten på hvor designerne har hentet inspirasjonen til den snurren de av og til bruker som pynt på kjolen? Hmm,-  kan det være fra Lussekattene?

Ullkjole

Kjole med snurr! Inspirert av en Lusskatt?

Ullkjole med snurr

Er det en liten Lussekatt designerne har tenkt på når de laget denne kjolen?

Lykke til med Lussekattene! Hvis du er så heldig å ha en kjole med snurr, så ta den på når du spiser Lussekatter🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s