tulip&tatamo høst 2014 – «Same Same – But Different!»

For 14 år siden så tulip&tatamo dagens lys og det er 10 år siden vi hadde vår første visning i bakgården. Vi har gått fra å være to designere, som basert på kreativitet og utprøving, laget alt selv på bakrommet til å bli en liten bedrift med produksjon av små kolleksjoner i Litauen og Sri Lanka. For høsten 2014 har vi laget en kolleksjon som viser at tulip&tatamo har tatt et langt steg framover.

tulip&tatamo kjole
tulip&tatamo kjole i ull høst 2014

Så hva er det samme? Det er fortsatt de to designerne Katarina Grasmo og Line Hvalbye  som står bak tulip&tatamo. Vi står for all design og har også full kontroll helt fra skisser til ferdige produkter. Idéen bak tulip&tatamo er fortsatt å lage klær med god passform og plass til kvinnelige former. Og designen skal være tidlløs, men ha det lille ekstra! Detaljer som overrasker, humor – og rett og slett kjoler til alle anledninger som gjør deg hoppende glad!
tulip&tatamo har fortsatt base i Pilestredet 41 A. Med egen butikk og atelier/kontor/nettbutikk vegg i vegg. Fortsatt syr vi egne kreasjoner i atelieret, men mest for å prøve ut nye idéer. Mye av det som designes til egen butikk er unike klær som sys på en systue i nærheten. Noen av de mest vellykkede modellene, blir videreutviklet og kommer i nye varianter i kolleksjonene. Når tulip&tatamo startet opp ble vi raskt kjent for våre hjertekjoler og for kreative kjoler med en uredd bruk av farger, stoff og applikasjoner. Fortsatt liker vi å kombinere ulike stoff og du kan finne de helt unike kjolene med de kreative detaljene. Det har blitt litt lenger mellom hjertene, rett og slett fordi vi ble litt lei. Og det var så mange andre som laget sine versjoner av hjertekjoler. Men hvis du ser godt etter, kan det hende du finner en liten hjertedetalj et eller annet sted.

Klassisk tulip&tatamo-kjole.
Klassisk tulip&tatamo-kjole.

Hva er nytt for høsten 2014? Vi har fått erfaring med å lage kolleksjoner. Det har blitt en fin helhet med både en foredling av tidligere modeller og utprøving av helt nye styles. Og vi synes selv at vi har blitt mer proffe! Det er fortsatt kjoler som utgjør hoveddelen av kolleksjonen, men med både skjørt, kåper og topper som viktig supplement. Stoffene skal være behagelige med stretch. Ull er et favorittmateriale for høst/vinter sammen med ulike jerseyvarianter og chenille. Der tulip&tatamo tidligere i større grad holdt seg til et par rom, har vi nå skapt en kolleksjon som er som et helt hus! Fargeskalaen har en base i ulike blåtoner fra lyst, via jeansblått og over til turkis, med brunt, grønt og grått, og fargerike detaljer.

tulip&tatamo kjole
Sporty kjole i grå jersey med rosa glidelåsdetaljer
tulip&tatamo kjole
Blå kjole i jersey
tulip&tatamo kjole
Turkis kjole i ull

Kontorkjole har blitt et begrep hos tulip&tatamo. Rett og slett fordi mange er på jakt etter kjoler de kan bruke på jobben. Høsten 2014 kommer et par varianter i pinstripe-stoff. En ermløs variant som er fin med bomullsgensere inni og en skjortekjole hvor vi blander pinstripe-stoff med jersey. Vi har også laget et et herlig skjørt i pinstripe som er litt høyere i livet og som har litt mer lengede. Og selvfølgelig kan et par høye sko, kule smykker og strømper i kule farger lett gjøre kjolen festklar!

tulip&tatamo kjole skjørt
Kjole og skjørt – til hverdag og fest. Kontorkjole og skjørt i pinstripe-stoff
tulip&tatamo kjole
Skjortekjole, kontorkjole – favorittkjole?
kåpe skjørt tulip&tatamo
Og matchende kåpe i varm mullvarpbrun til å ha utenpå kontorkjolen eller et av våre ullskjørt.
kjole tulip&tatamo
Grønn kjole i behagelig chenille. Denne kommer også i petrol!

Farger kan vi ikke leve uten. Og for høsten kommer det noen kjoler i grønt med en herlig tilhørende grønn kåpe. Og vi måtte bare lage en herlig rødorange kjole i varm, myk fleece. Med verdens deiligste store, løse hals!

tulip&tatamo kjole
Varm og myk kjole i orangerød fleece med stor løs hals

«Smykkene» i høstens kolleksjon er i en fantastisk strikket ullkvalitet fra Italia. Melert stikk i bruntoner har blitt til en herlig genserkjole og et smalstripet strikket stoff har blitt til kjoler og genser i duse farger i svakt orange, svakt grønt og isturkis. Den ene kjolen har korte ermer inspirert av 50-tallets sporty stil. En annen kjole har høy hals med magnetlukking. Litt inspirert av science-fiction fra 70-tallet kanskje?  Disse har blitt favorittene blant jentene i butikken og vår støttespiller på sosiale medier og PR har allerde lagt inn forhåndsbestilling!

tulip&tatamo kjole ull
Isturkis kjole i myk ulle med gule glidelåsdetaljer

tulip&tatamo à la 2014 har behold sitt særpreg. Vi lager fortsatt klær med god passform som er tidløse og som skal passe levende, aktive kvinner fra xs til xxl som jobber, har familie, går tur med hunden, står på ski, sykler, ler, spiser, drikker vin, liker kaffe, sverger til te, lever sundt, spiser sjokolade, ler, gråter og gir hverandre en klem hver gang de treffes! Men vi tar kolleksjonen et skritt videre og har fått et god samarbeid med produksjonpartnere som skal sikre den kvaliteten vi ønsker.
Alle trofaste kunder og samarbeidspartnere sammen med nyfrelste eller nysgjerrige inviteres til visning av den nye kolleksjonen i bakgården vår torsdag 6. februar i Pilestredet 41 A! Påmelding til kunde@tulipogtatamo.no eller på vår facebookside.

Varmt velkommen! 🙂

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s